torsdag 22. desember 2011

Djevelsk Sjokoladekake

Da er det endelig ferie, og hva med å feire med den desidert beste sjokoladekaken som finnes?
Denne kaken er saftig, og smelter på tungen. Den tar ikke så veldig lang tid å lage, og pynter du den med bakekakao får kaken nye dimensjoner.



Kake:
280 gram Brunt Sukker
40 gram Kakaopulver
2 1/2 dl Melk
100 gram Kokesjokolade
125 gram romtemperert Usaltet Smør,
selvfølgelig kan du bruke vanlig smør å.
1 ts Vaniljesukker
2 Egg, skilt
200 gram Hvetemel
1 ts Natron

Sjokoladeglasur:
50 gram Kokesjokolade
30 gram Usaltet smør
1 ss Melis

Kake:
Rør sammen to tredeler av det brune sukkeret , kakaopulver og melk i en liten gryte. Varm opp til sukkeret og kakaopulveret er oppløst.
Ta gryten av varmen, og rør inn sjokoladen til den har smeltet.  

Rør resten av det brune sukkeret sammen med smør og vaniljesukker i en bolle, til det blir luftig og lett. Rør inn eggeplommene og sjokoladeblandingen. Sikt inn hvetemel og natron. 

Pisk eggehviter i en annen bolle til de begynner å bli stive. Vend dette inn i sjokoladeblandingen. Fordel blandingen jevnt i en smurt, rund kakeform. Stek i ca. 60 minutter på 160 grader.
Avkjøl i formen i 30 minutter, og vend kaken ut på en rist og avkjøl helt. 

Glasuren: 
Ha sjokolade og smør i en ildfast bolle. Smelt over et vannbad og rør til blandingen er smeltet og jevn. Tilsett gradvis  melis og rør til blandingen blir glatt. 

Hell glasuren over kaken og pynt gjerne med revet sjokolade, eller bakekakao for å sette en ekstra spiss på kaken.


LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar